Project Description

De Boot

Aan de buitenkant is de houten boot grotendeels versiert met stukjes mosselen. De donkere stukjes stellen een grote zeegolf voor en de min of meer lichte stukjes zijn voor de romp van de boot gebruikt, zo is het verschil duidelijk met het mozaïek effect. De gehele mosselen aan de rand geven de koers aan en de boot, waarmee deze klaar is om uit te varen.

Op één zijkant staat een Franse tekst geschreven met rood zand uit de Verenigde Staten (Snow Canyon bij Saint George in Utah). “ Toute la mer sur votre table”  wat betekent: De hele zee op uw tafel. Zo worden onze smaakpapillen opgewekt.

De binnenkant is versierd met verschillende schelpen. Drie rijen van praires, zeeamandels en venusschelpen met hier en daar tolhorens decoreren de twee langste zijkanten. Daarnaast vallen een paar bloemen van oesters gemaakt goed op tussen de stukjes mosselen. In het midden van de oesterbloemen is een prachtige rode schelp “Clanculus puniceus” te zien, ook wel aardbeischelp genaamd.

Het fijn-geborduurde zeil is gemaakt door een borduurwerkster, op basis van een mandala van oesters die ik getekend heb.

Deze boot heb ik gemaakt voor het bedrijf Adri & Zoon, gevestigd in Yerseke in Nederland, het bedrijfslogo prijkt achter op de boot.

Decoraties