Project Description

De Oesterdame

Het schilderij is ovaal van vorm om een romantische sfeer aan de Dame te geven. Het gezicht van de Dame wordt gemaakt met zand uit Carantec (Bretagne) en de haren met zand uit Gruissan (vlakbij Narbonne). De kleine steentjes die voor de wenkbrauwen en de ogen en de mond gebruikt worden komen uit het strand van Cap d’Ail bij Monaco.

De neus is een heel klein stukje van het parelmoer van een oester. De roze oesters, de Tarbouriech van het bedrijf Medithau, benadrukken de zachte romantische noot door hun charme en elegante stijl. De Platte oesters Cadoret zijn ideaal met hun unieke vorm en kleur om een prachtige Dame “in Belons” te maken. De Creuses oesters uit Normandië, Noirmoutier en Marennes Oléron, laten het geheel van de mozaïek door het prachtig parelmoer van hun binnenzijde stralen.

Ik maak deze werkstukken op een houten plank met schelpen die ik gevonden heb op stranden tijdens onze vakanties in Frankrijk, Italië, Spanje, en Nederland. Ook vrienden helpen mee met het zoeken van schelpen. Mijn kunstwerken zijn allemaal gemaakt met schelpen in hun natuurlijke kleuren. De natuur heeft een unieke schoonheid die ik in al zijn schakeringen wil laten zien in mijn schilderijen waarbij de authentieke kleuren worden gehandhaafd.

Afmetingen: 120 x 80 cm.