Project Description

De Zwaan

« De Zwaan » symboliseert de Erasmusbrug uit Rotterdam die zo genoemd wordt door de lokale bevolking. De ovale vorm van het schilderij accentueert het romantische aspect van de zwaan. De prachtige “zeeoren” vormen een lijst in volle zachtheid. De zwaan is gemaakt met de combinatie van kleine wit-grijze schelpen en fijn licht zand. Zijn snavel is gemaakt met rood zand uit de Verenigde Staten (Snow Canyon bij Saint George in Utah).

De brug is gevormd door de combinatie van zeer lichte schelpen en licht zand (afkomstig uit Noord Bretagne), zodat de glans van de zwaan terugkomt. De donkere stukjes van de mosselen die gebruikt zijn om de Maas voor te stellen en de min of meer lichte stukjes van de mosselen voor de lucht versterken het mozaïek effect. Die mosselenstukjes zijn van mosselen van de Mont Saint Michel, die niet alleen erg lekker zijn maar met hun prachtige schakeringen ook erg mooi zijn. De meeuwen vliegen richting de zon die de tint heeft van een warme nazomerdag…

Ik maak deze werkstukken op een houten plank met schelpen die ik gevonden heb op stranden tijdens onze vakanties in Frankrijk, Italië, Spanje, en Nederland. Ook vrienden helpen mee met het zoeken van schelpen. Mijn kunstwerken zijn allemaal gemaakt met schelpen in hun natuurlijke kleuren. De natuur heeft een unieke schoonheid die ik in al zijn schakeringen wil laten zien in mijn schilderijen waarbij de authentieke kleuren worden gehandhaafd.

Afmetingen: 70 x 112 cm.