Project Description

Logo Adri & Zoon

We kunnen het Logo van het bedrijf goed herkennen door de verschillende soorten schelpen en zanden die gebruikt worden om de verschillende kleuren te symboliseren. Met name de roze schelpen uit Italië voor de rode kleur, de binnenzijde van de tellines uit Bretagne (bedrijf Jean-Luc Le Gall) voor de paarse tint. De vacht van de leeuw wordt met de combinatie van kleine grijs-zwart schelpen en grijs-bruin zand goed benadrukt.

De tong van de leeuw is met zand uit de Verenigde Staten (Snow Canyon by Saint George in Utah) gemaakt. Zijn klauwen zijn met prachtige schelpen gemaakt die “Clanculus Puniceus” genaamd worden. Ze komen uit Oost Afrika en lijken als twee druppels water op kleine aardbeien! De geschreven letters vallen goed op in verhouding op het geheel dankzij de vorm van de geselecteerde schelpen.

Ik maak deze werkstukken op een houten plank met schelpen die ik gevonden heb op stranden tijdens onze vakanties in Frankrijk, Italië, Spanje, en Nederland. Ook vrienden helpen mee met het zoeken van schelpen. Mijn kunstwerken zijn allemaal gemaakt met schelpen in hun natuurlijke kleuren. De natuur heeft een unieke schoonheid die ik in al zijn schakeringen wil laten zien in mijn schilderijen waarbij de authentieke kleuren worden gehandhaafd.

Afmetingen: 56 x 117 cm.